29 Ağustos 2016 Pazartesi

Facebook Sayfalarında Etkileşimi Arttırmanın Yolları



facebook
Sosyal medya pazarlaması için dünyanın en çok kullandığı, en iyi kanal Facebook’tur. Bu kanalda Facebook sayfa etkileşiminin gözle görülür şekilde arttırabileceğiniz yolları sizler için sıralayacağım.
Facebook’ta gönderi türleri 3’e ayrılır. Bu gönderi türlerinden en çok etkileşimi sırasıyla “video, foto, durum” olarak sıralayabiliriz. Bu ana türlerden farklı olarak “bağlantı” türünü ekleyebiliriz. Yalnız bağlantı türü için bir sıralama söz konusu değildir. Bu bağlantının içeriğiyle alakalıdır.

1) Kısa Ve Dikkat Çekici Metin Kullanın
Facebook‘ta insanlar uzun yazıları okumayı sevmezler. Genellikle kısa yazı barındıran içerikleri daha çok severler. Daha çok yorum almak için içeriklerimizi kısa tutarak hemen cevap vermesini sağlayabilirsiniz. İçerikler uzun yazılırsa insanların aklı karışabilir. Ana mesaja ulaşamazlar.
Kısa metin yazarken geleneksel kullanılan reklam sloganlarından uzak durup, doğal ve dikkat çekici olmayı başarırsanız etkileşimi önemli derecede arttırabilirsiniz.
2) Kaliteli Resimler Seçin
İnsanların haber kaynağında daha kaliteli resimlere odaklandığını biliyoruz. Kaliteli ve büyük resimler seçerseniz insanların beğeni,yorum ve paylaşma olasılığı artacaktır. Ürün ve hizmetlerinizi elinizden gelen en iyi şekilde göstermeye çalışmanız etkileşiminizi arttırmanıza sebep olacaktır.
3) İnsanlara Yanıt Verin, Etkileşime Geçsinler
İnsanların ürünlerinizle veya hizmetlerinizle ilgili sorularına doğru cevaplar vererek içeriğin erişimini arttırabilirsiniz. Böylelikle içeriğiniz daha çok insana ulaşacak ve etkileşime geçecek insan sayısı daha çok olacaktır.
4) Az Ve Kaliteli İçerik Paylaşın
Facebook sayfanızda daha çok insana ulaşmak için fazla sayıda içerik paylaşma stratejisi çok doğru değildir. Sayfanızda paylaşacağınız fazla paylaşımlar diğer paylaşımların erişimlerini ciddi biçimde etkileyebilir. Bir süre sonra sayfanızda ki içeriklerle etkileşime geçenlere paylaşımlarınız daha çok ulaşacağı için takipçileriniz kızabilir ve sayfanızı beğenmekten vazgeçebilirler.
5) Doğru Zamanda Paylaşın
Sayfanızda ki içeriklerin ne zaman daha çok insana ulaştığını istatistiklerden gönderiler kısmından inceleyebilirsiniz. Bu veriler sonucunda en aktif zaman dilimi gün içinde 21-22 arasında olduğunu görüyoruz. Eğer siz gidip gece yarısı 4-5 gibi paylaşım yaparsanız en düşük erişimi, 21-22 arası yaparsanızda en yüksek erişimi alacağınızı anlayabilirsiniz.
6) Hangi Gönderi Türünüz İlgi Çekiyor?
Sayfanızda paylaştığınız gönderi türlerinden en çok erişim sağlayan türü daha çok paylaşarak erişiminizi ve etkileşiminizi arttırabilirsiniz. Örneğin video üzerine erişimin daha çok alındığı bir sayfada video sayısını biraz daha çoğaltarak erişiminizi önemli derecede arttırabilirsiniz.
7) Başarılı Bir Paylaşımı, Ücretli Bir Reklamla Destekleyin
İstatistiklerden gönderiler bölümünden en çok etkileşim ve erişim alan paylaşımlarınız arasında A/B testi şeklinde farklı hedeflere reklam yaparak sayfanızın takipçi sayısını arttırabilir ve en çok dönüşüm sağlayan paylaşımın reklam ücretini arttırabilirsiniz. Bu şekilde doğal bir şekilde sayfanızın etkileşimi artar, takipçileri artar.
8) Doğrulanmış Sayfaların İçeriklerini Paylaşmak
Belki bu temel yöntemi çoğu kişi bilmiyordur. Tecrübelerime göre onaylı sayfalardan alınan içerikler, onaysız sayfalarda paylaşıldığında ortalama erişim 3-4 kat artacaktır. Bu yöntemi genellikle haber siteleri onayı olmayan sayfalarında aşırı derecede kullanıyor diyebilirim. Bu şekilde 10bin trafik elde edecekken 30-40bin trafik elde ederler. Ve bu yöntem etkileşimi arttırmak için kullanılan en etkili yöntemdir. Doğrulanmış sayfadan paylaşacağınız etki bu şekilde olacaktır.

Hiç yorum yok:

Kozmikbakim Web Dizini